MENI

Uspomena sa Lidl parkinga: „Hoćeš da menjamo mesto? Pomeri se s mesta“

Kompanija Lidl Srbija već treću godinu zaredom sprovodi projekat pod nazivom „Hoćeš da menjamo mesta? Pomeri se s mesta“, posvećen rešavanju problema nepropisnog parkiranja na parking mestima za osobe sa invaliditetom ispred Lidlovih prodavnica i podizanju svesti o pravima i potrebama osoba sa invaliditetom, a u saradnji sa Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom Srbije – NOOIS.

Foto: Lidl/Promo

Dodatnim obeležavanjem parking mesta namenjenim osobama sa invaliditetom na parkinzima ispred svojih prodavnica i intenzivnom komunikacijom o značaju ove teme, Lidl pored podrške, pruža pozitivan primer društvu. Ovogodišnji ciklus projekta počeo je simboličnom aktivacijom „Uspomena sa Lidl parkinga“ u čak sedam gradova u kojima se nalaze Lidl prodavnice.

„Uspomena sa Lidl parkinga“ sačekala je nesavesne vozače koji su svoje automobile nepropisno parkirali na mestima namenjenim osobama sa invaliditetom na parkinzima nekih od Lidl prodavnica. Bahati vozači kao deo inicijative dobijaju fotografiju svog vozila sa porukom koja skreće pažnju na to koliko ovakav način parkiranja može uticati na svakodnevicu drugih. 


Poruke, koje se prenose putem brojnih aktivnosti projekta „Hoćeš da menjamo mesta? Pomeri se s mesta“, tokom prethodne dve godine, naišle su na veliko odobravanje javnosti i probudile su želju mnogih građana da na svoj način doprinesu rešavanju izazova sa kojima se pri parkiranju suočavaju osobe sa invaliditetom. Kompanija Lidl nastoji da svaki segment svog poslovanja ispuni brigom o zajednici i potrebama svih njenih članova, ali i da edukuje javnost o različitostima koje ne moraju biti prepreka, već osnov solidarnosti i podrške u svakodnevnom životu.

Izvor: Lidl 

Нема коментара:

Постави коментар