MENI

Detaljno objašnjenje novog EES sistema ulaska u EU: Neće se svima uzimati otisci prstiju i sken oka

Entry-exit ili Ulaz-izlaz sistem (EES) stupiće na snagu 10. novembra, a na sajtu Evropske komisije objašnjeno je koji je cilj uspostavljanja novog sistema, kako će funkcionisati i ko će ga koristiti.

European Commission 

Na sajtu Evropske komisije objavljen je grafički prikaz koji se odnosi na EES sistem. Na prvoj strani je objašnjeno zašto se menja način ulaska u zemlje Evropske unije. Kako se navodi, novi sistem će doprineti modernizaciji upravljanja spoljnim granicama uz pomoć poboljšanjea kvaliteta i efikasnosti kontrola spoljnih granica šengenskog prostora.

Cilj uvođenja novog sistema je i ojačanje unutrašnje bezbednosti i borbe protiv terorizma i teškog kriminala, pomoć državama koje su članice EU da se lakše nose sa sve većim brojem putnika a da se ne povećava broj graničnih službenika. Takođe se navodi da sistem prepoznaje one koji duže borave u šengenskom prostoru nego što je to dozvoljeno. 

Grafički je takođe prikazano šta će registrovati novi EES sistem. Nacrtano je da će se uz njegovu pomoć prikupljati otisci sa četiri prsta, da će se registrovati ulazak i izlazak kao i vreme ostanka i da će zameniti pečatiranje pasoša. EES će se primenjivati na državljanine zemalja koji nisu članice Evropske unije bez obzira na to da li im je potrebna viza ili nije.

Objašnjeno je i ko će imati pristup prikupljenim podacima. Navodi se da će njima pristupati članice Evropske unije i Evropol.

Sistem će, kako se navodi, pružati precizne informacije na brz i automatizovan način graničnim stražarima tokom graničnih kontrola, precizne informacije putnicima o maksimalnoj dužini njihovog odobrenog boravka, precizne informacije o tome ko prekoračuje dozvoljeni boravak, podršku identifikaciji terorista, kriminalaca, kao i osumnjičenih i žrtava zločina. 

(Mondo)

1 коментар:

  1. Toplo preporučujem ovu uslugu za one koji imaju poteškoća u pokušaju da obnove svoju vezu/brak. On je prava stvar. Možete kontaktirati dr Gideona na WhatsApp-u: +2347042191323 iz poštovanja prema vama i vašim činima, moram objaviti ovo svjedočenje. Bio sam na drugim okretima čarolija bez rezultata. Samo sam htela da ti dođem ranije, dobila sam najbolje od tebe. Mog bivšeg muža nema godinama, a ja sam posvuda išla i bacala čini tražeći pomoć, ali bezuspješno sve dok me prijatelj nije upoznao sa dr Gideonom. Nakon što je ljubavna čarolija završena, konačno sam dobio poziv od njega. Njegove čini su činile čuda i moj muž je ponovo pun ljubavi. Bilo je to kao čudo! Odjednom se vratio sa cvijećem i rekao da mu oprostim, bila sam stvarno užasnuta i šokirana kada je moj muž kleknuo moleći za oproštaj i da ga prihvatim nazad. Jako mi nedostaje riječi i vedar sam, ti si Bog poslat meni i cijeloj mojoj porodici. A sada sam ponovo srećna žena. Hvala vam puno dr Gideon Svi oni koji traže pravog čarapa kontaktirajte dr Gideona na WhatsApp/Viber: +2347042191323
    E-pošta: drgideon611@gmail.com

    ОдговориИзбриши