MENI

Nedeljna prognoza vremena: Za vikend - kiša i sneg

Stiže nešto hladnije vreme, primerenije dobu godina (i dalje smo u februaru), ali temperatura će i dalje biti iznad proseka za ovo doba godine. Na planinama će napadati 10 santimetara snega. Krajem sledeće sedmice opet zahlađenje.
Ilustracija: novosti.rs



U petak nas očekuje  topao dan sa maksimalnim temperaturama od 12 do 18 stepeni. Zato će vikend doneti niže temperature i oblačno nebo sa povremenom kišom.

U subotu temperatura do 15 stepeni, a u nedelju neće prelaziti deseti podeljak Celzijusove skale. Na planinama iznad hiljadu metara nadmorske visine će i zasnežiti.

Padavine će se nastaviti i u ponedeljak, a očekuje se da snežni pokrivač na planinama dostigne 10 centimetara.

Od utorka temperatura će ponovo početi da raste, ali neće dostići rekord od 23 stepena postavljen protekle srede. Biće postepeno toplije uz moguću prolaznu kišu sredinom nedelje. Temperatura će dostići najviše 14 stepeni Celzijusa.

Krajem sledeće sedmice opet zahlađenje. Februar će, uprkos ovom blagom padu žive u termometru, u celini biti topliji od proseka, sa srednjom temperaturom višom za tri do šest stepeni i količinom padavina znatno ispod normale.
Izvor: Novosti

Нема коментара:

Постави коментар