MENI

Utisak nedelje održan ispred TV B92, suze Olje Bečković

"Utisak nedelje" politička emisija Olje Bećković, koja se posle više od 20 godina ne prikazuje na TV, one nedelje uveče se odvijala u vidu protesta na otvorenom, ispred zgrade RTV B92 u Bulevaru Zorana Đinđića, na Novom Beogradu.

Kako je izvestio portal Mondo, ovonedeljni utisak su suze autorke Olje Bećković koja je bila ganuta podrškom i ovacijama koje je dobila.

- Moj utisak je da 24 godine nisam radila uzalud, ali imam opasan utisak da je ovo sada sve uzalud - rekla je Olja Bećković novinarima ispred B92 i izrazila nadu da će vlasnici televizije B92 poštovati važeći ugovor i istakla da su stvari otišle u jako lošem pravcu.


Učesnici skupa su nosili transparente "Mogu da budu opasni" i "Nije ti Srbija Severna Koreja". Potpisivali su i proglas za medijske slobode u Srbiji.

Među okupljenima su dramaturg i borac za ljudksa prava Borka Pavićević, glumac Sregej Trifunović, karikaturista PredragKoraksić Koraks, Ružica Đinđić, Borko Stefanović iz DS, bivši premijer Zoran Živković, bivši ministar vojske Dragan Šutanovac, advokat Nikola Barović, Radmilo Armenulić, predsendik DS Bojan Pajtić, predsednik Pokreta "Dosta je bilo" i bivši ministar Saša Radulović, istoričarka Latinka Perović, pisac Matija Bećković brojni novinari ...

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašin Obradović izjavio je da su stvari, što se tiče "Utiska nedelje", već završene i da ovaj protest više ima simbolički značaj.

- Mi želimo ovim i budućim okupljanjima da napravimo pritisak na sve one koji misle da je stezanje obruča u javnom mnjenju put ka Evropi - rekao je Obradović i dodao da se u izveštaju Evropske komisije vidi da još treba raditi na slobodi medija.

Kompletan izveštaj i fotografije pogledajte OVDE!

Нема коментара:

Постави коментар