MENI

Fejsbuk gasi mnoge usluge u Srbiji, već od 31. maja

Facebook je počeo da obaveštava korisnike da će razne usluge zasnovane na lokaciji korisnika uskoro biti ukinute. Iako su razlozi trenutno nejasni, kompanija tvrdi da će sve prikupljene informacije povezane sa ovim uslugama biti izbrisane sa Facebook-ovih servera.

Pixabay

Korisnici su počeli da dobijaju notifikacije o gašenju Prijatelji u blizini, usluge koja omogućava deljenje trenutne lokacije sa Facebook prijateljima, a koja se često dovodila u vezu sa načinima na koje nas Facebook špijunira.

Istovremeno, iz kompanije kažu da odlaze i Vremenska upozorenja, Istorija lokacije i Pozadinsko lociranje.

Prema navodima kompanije, Prijatelji u blizini i druge usluge zasnovane na lokaciji korisnika više neće biti dostupne nakon 31. maja 2022. godine.

“Usluge Prijatelji u blizini i Vremenska upozorenja više neće biti dostupne nakon 31. maja 2022. godine. Podaci koje ste podelili, a korišćeni su za ove usluge - uključujući Pozadinsko lociranje iIstorija lokacije, više se neće prikupljati nakon 31. maja 2022. godine, čak i ako ste ih prethodno omogućili“, piše u saopštenju kompanije.

Neki podaci, kao što su oni prikupljeni putem usluge Istorija lokacije, će biti dostupni korisnicima za preuzimanje do 1. avgusta 2022. godine. Nakon toga, Facebook kaže da će ti podaci biti izbrisani.

Nažalost, to ne znači da će Facebook-ova aplikacija prestati da prikuplja informacije o lokaciji korisnika. Kompanija navodi da će se ti podaci i dalje prikupljati “za druga iskustva“.

Ova odluka nam dolazi samo par dana nakon što je Facebook najavio da ukida svoj podcast servis.

smartlife

Нема коментара:

Постави коментар