MENI

Konačan kraj Alana Forda?!

Luciano Secchi, poznatiji kao Max Bunker, u prilogu na talijanskoj televiziji otkrio je kako bi avanture čuvenog tajnog agenta trebale završiti sa 660-im brojem stripa. Planira se posvetiti stvaranju nove junakinje.

Sa naslovne strane prvog broja

U Italiji je izašao jubilarni 650. broj Alana Forda, jednog od najdugovječnijih strip serijala u toj zemlji, koji je postao iznimno popularan i na prostoru bivše Jugoslavije. 

Novinari talijanske TV postaje TGR Lombardia tim su povodom razgovarali s Lucianom Secchijem (84), poznatijim pod pseudonimom Max Bunker, izdavačem i tvorcem Alana Forda koji je scenarije za avanture šeprtljavog tajnog agenta i Grupe TNT pisao od 1969. godine do danas. 

- Moram priznati da sam se umorio od Alana Forda i odlučili smo da će izlaziti još 10 brojeva i onda je kraj. Vrijeme je da ga zamijeni novi lik, ovaj put ženski. Zvat će se Petra - rekao je Max Bunker talijanskim novinarima, koji su izračunali da je u protekle 54 godine redovitog izlaženja objavljeno 80.000 stranica tog stripa. 

Bunker zasad nije pojasnio hoće li Petra biti dio grupe TNT, koju osim Alana Forda čine čuveni likovi poput Broja Jedan, Boba Rocka, Sir Olivera, Grunfa, Šefa, Jeremije. Tu su i nezaboravni negativci Superhik, Beppa Joseph, Veliki Cezar, Gumiflex, Antenman...

  • 24sata

Нема коментара:

Постави коментар