MENI

Napustila nas je i Radmila Živković: Odrasla sam pored crkve Lazarice u Kruševcu, kao i moje dete

Glumica Radmila Živković preminula je u 72. godini u Beogradu, potvrđeno je iz Narodnog pozorišta.

Fotografija: ilustracija/ screenshot YouTube

Radmila Živković (Kruševac, 14. januar 1953) bila je filmska, pozorišna i televizijska glumica. 

– Odrasla sam pored crkve Lazarice u Kruševcu, kao i moje dete. Igrale smo se u porti. Moj pokojni otac je imao običaj da se tamo zapriča sa prijateljima, pa čak na klupi da prenoći. Otac je imao avanturistički duh, osnovao je Udruženje književnika u Kruševcu – rekla je jednom prilikom Živkovićeva.

Radmila Živković rođena je u Kruševcu, a ekipa TV emisije "Metar moga sela" posetila je nedavno njeno rodno mesto gde su komšije pred kamerama otkrile nepoznate detalje glumicinog života.

- Pa kako ne znam, ona je moja školska drugarica - istakla je jedna Kruševljanka koja nam je ispričala mnogo detalja iz života glumice.

- Ona je tu živela sa babom, ocem, majkom i bratom - rekao je tada jedan gospodin, dok nam je Radmilin drug iz srednje škole rekao:

- Brat joj je umro...

O tome kako je izgledao život najpoznatije glumice iz Kruševca prisetile su se njene komšije.

- Dolazila je, kasnije je kuću prodala - istakla je jedan komšinica, a detalj iz njene mladosti otkrio nam je sugrađanin koji je bio voljan da govori pred kamerama Blic televizije:

- Radmila Živković je vozila poni bicikl, i onda stane i ubode cigaru, sa strane.

Аутор: Miomir Magdevski - Сопствено дело, CC BY-SA 4.0,
 https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=76864317

Radmila Žoivković je karijeru  počela krajem šezdesetih, da bi otad igrala u nekoliko desetina filmova.

Najpoznatiji među njima su „Sabirni centar“, „Mrtav ’ladan“, „Još ovaj put“… Poznata je i po ulogama Đilde u TV seriji „Srećni ljudi“, Jovanke Ljutić u „Stižu dolari“, ali i po „Ulici lipa“, gde je igrala glavnu ulogu. Živkovićeva je svakako bila najpoznatija kao tetka Doka u velikom bioskopskom hitu Zona Zamfirova, piše Nova.

Kao pozorišna glumica ostvarila je uloge na scenama Ateljea 212, Pozorišta na Terazijama, u Zvezdara teatru, a 20 godina je bila član Drame Narodnog pozorišta u Beogradu. Vlasnica je nagrade „Milivoje Živanović“ i „Žanka Stokić“.


Нема коментара:

Постави коментар